SPØRGSMÅL OG SVAR

PERMANENT HÅRFJERNING

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Det vil aldrig være muligt at forudsige, hvor mange behandlinger den enkelte kunde skal have, da det er så individuelt, og der er mange faktorer, der spiller ind som genetik og hormoner. Vi oplever, at de fleste kunder er færdige med deres forløb efter 6 behandlinger, men dette er blot vejledende. Nogle kommer ned på 4 behandlinger, og enkelte kunder skal bruge 12 før de opnår et tilfredsstillende resultat. 

Hvordan forbereder jeg mig bedst muligt til min laserbehandling?

Inden din laserbehandling skal du undgå sol en uge op til, og du må ikke have vokset området eller plukket hår med pincet 4 uger op til. De områder, du skal have behandlet, skal du barbere enten dagen inden eller på dagen for behandlingen. Det er vigtigt, at du ikke har noget creme eller deodorant på de områder, som du skal have behandlet. Skulle det ske, at du er kommet til at tage deodorant eller creme på, eller at du lige har misset nogle områder med barberskraberen, så har vi vådservietter samt engangsskrabere i klinikken, så vi lige kan ordne det.

Følg vores guide her

Skal jeg barbere mig i ansigtet?

Ja, det skal du. Det kan være lidt grænseoverskridende at barbere sig i ansigtet, men så snart du er begyndt på dit laserforløb, begynder hårvæksten at dale, og det kommer derfor slet ikke til at være så slemt at barbere sig ansigtet. 

Hvorfor kan Supreme Laser fjerne alle hårtyper inkl. lyse dun?

Supreme Laser (2020-teknologi) arbejder i tre dybder; 755, 808 og 1064nm, der hver især egner sig til forskellige farver og typer af hår, hvorfor de tilsammen sikrer en effektiv behandling af hårsækkene hos alle. De forskellige bølgelængder giver den hidtil mest effektive permanente hårfjerning i modsætning til andre lasermaskiner, der kun går ned i én bølgelængde.

Hvordan forsvinder hårene?

Hårene forsvinder gradvist 10-18 dage efter en behandling, og efter fire uger er du klar til en ny behandling med vores Supreme Laser. Permanent hårfjerning med laser kan kun behandle hår, der er i vækstfasen, og det kan variere meget, hvor mange af dine hårsække, der er i vækstfasen hver måned, men oftest er det 5-25 %. Derfor kan der være forskel på resultaterne efter hver behandling.

Kan jeg behandles hvis min hudtone er mørk?

Ja! Vi behandler alle hudtyper- og toner. Vores maskine kan indstilles til et bredt spektrum af hudtoner, hvilket sikrer det bedste resultat.

Kan jeg få permanent hårfjerning med laser, hvis jeg har tatoveringer?

Du kan godt få permanent hårfjerning med laser, selvom du er tatoveret. Dog kan du ikke få laser direkte på din tatovering, da laseren kan skade pigmentet i huden. Vi dækker derfor altid din tatovering til under behandlingen.

Hvordan behandles hårvækst forsaget af hormonelle forandringer?

Det er ikke muligt at fjerne hårvækst permanent, der er forårsaget af hormonelle forandringer. Du kan holde hårvæksten nede ved at gennemføre et normalt behandlingsforløb, men hormonelle hår kræver ofte flere behandlinger. Du vil opleve en kraftig reduktion af hårvæksten og få et godt resultat i forhold til dit udgangspunkt, men det vil kræve, at du holder resultatet ved lige med løbende behandlinger.

Hos SMOOTH har vi rigtig god erfaring med behandling af hormonel hårvækst, der er opstået pga. PCO, overgangsalder eller øget testosteronproduktion.

Kan jeg få permanent hårfjerning som gravid?

Din sikkerhed betyder alt for os. Derfor behandlinger vi ikke gravide eller ammende. Der findes ingen evidens for, at det skulle være farligt eller skadeligt at få permanent hårfjerning under graviditeten, så det er udelukkende et forsigtighedsprincip, vi har valgt at indføre. 

Desuden anbefaler vi, at du venter med at blive behandlet med laser, indtil dine hormoner er i balance igen, da det sikrer dig det bedste resultat.

Bikini eller brasil? Hvad er forskellen?

Bikini er alt, hvad der stikker ud af en smal trusse. Ved Brasil tager man alt hår ved intim og mellem ballerne. Dog kan du altid selv bestemme, om du vil beholde en trekant eller streg.

Må jeg bruge creme eller deodorant efter min laserbehandling?

Du må bruge alle de produkter, du vil efter din behandling. Husk dog at hverken creme, deodorant eller makeup må påføres på de områder, der skal laserbehandles INDEN din behandling.

Kan grå hår behandles?

Grå hår kan som den eneste hårfarve ikke behandles med laser, da de ikke indeholder melanin. Supreme Laser kan behandle blonde dun samt rødt hår i modsætning til de gammeldags maskiner.

Hvordan er det med sol under mit laserforløb?

Vi anbefaler, at du holder en pause fra solbadning en uge op til din behandling og 24 timer efter din behandling. Under hele dit behandlingsforløb er det vigtigt, at du bruger en høj SPF på de behandlede områder, når du opholder dig i solen. Hvis behandlingsområderne har været udsat for meget sol, er det ikke muligt at behandle med den optimale styrke, der giver det mest effektive resultat.

Må jeg bruge selvbruner under mit laserforløb?

Ja, men du skal holde en pause en uge op til og 3 dage efter din behandling.

Kan jeg gå i gang med permanent hårfjerning, selvom det er sommer?

Det kommer lidt an på situationen. Er det brasil og armhuler, der er tale om, er det oftest ikke et problem da disse områder er nemme at dække til. 

Ansigt skal man aldrig starte et forløb på om sommeren, da dette område er utroligt udsat for sol, og dette område generelt er mere sensitivt. (Du skal også holde pause med behandlingen af ansigtet hen over sommeren)

Områder som ben og arme kan man kun behandle om sommeren, hvis du har mørke hår og lyst hud og generelt ikke er i solen særlig meget. Vi anbefaler ikke, at man går i gang med et område som ben om sommeren, hvis man er lyshåret. Lysere hår kræver mere energi for at blive destrueret, men da man bliver sensitiv om sommeren på grund af solen, kan vi ikke skrue op for energien så meget vi ønsker, og man kan derfor risikere ikke at opnå den effekt vi ønsker. 

Kan Supreme Laser behandle lyse og røde hår effektivt?

Ja! Vores lasermaskine behandler alle hud- og hårtyper. Dog skal du påregne nogle ekstra behandlinger, da røde og lyse hår tager lidt længere om at reagere på behandlingen.

Hvor længe holder resultaterne?

Resultatet vil aldrig være 100% permanent på den måde, at vi har 5 millioner hårsække i kroppen, hvor kun ca. 200.000 er aktive ad gangen. På den måde kan der altid komme nye hår, men de hår, som er blevet destrueret med laseren, kan aldrig blive aktive igen. 

Det er meget individuelt, hvor længe behandlingerne holder. Nogle vil opleve, at det holder i op til 10 år, hvor andre kan have brug for opfølgende behandlinger oftere, eksempelvis en gang om året. Alle kunder vil dog få en kraftig reduktion af hårvæksten i de behandlede områder.

Gør det ondt?

Vi mener ikke, at det skal være smertefuldt at få permanent hårfjerning, og det er vigtigt for os, at du får en god oplevelse. 

Laseren kan skrues op og ned i styrke, så vi indstiller den altid efter din smertetærskel. Størstedelen af vores kunder mærker dog ingen smerte, men beskriver følelsen som en prikkende fornemmelse. Intime steder er altid mere sarte, da huden er finere, så det område vil være en smule mere ubehageligt at få behandlet.

Hvorfor er Supreme Laser mere effektivt end SHR?

SHR er en ny teknologi, der fokuserer på minimal opvarmning af huden under behandling. 

Maskinen virker ved, at den ødelægger stamcellerne i hvert enkelte hårstrå for at ødelægge forbindelsen til hårsækken. Det resulterer dog ofte i, at hårene går i dvaletilstand fremfor at forsvinde helt, så derfor kræver det flere behandlinger og touch ups med SHR. 

Supreme laseren går helt ned i hårsækken med tre forskellige bølgelængder på én gang. Dermed destruerer den hårvæksten helt nede i hårsækken, hvilket giver et lækkert og smooth resultat. 

Hvad er forskellen på IPL og DIODE laser?

IPL:

IPL (Intense Pulse Light) har været anvendt i mange år til permanent hårfjerning. Som navnet siger, er der tale om intenst lys i pulser, og der afgives høj energi på kort tid. Til hårfjerning er lyset filtreret, så den ønskede bølgelængde rammer pigmentet (melaninen) i hårene og afgiver en stor mængde energi (varme) på kort tid og ødelægger hårsækken.

IPL er faktisk ikke laserlys, da laser er defineret ved lys i én specifik bølgelængde. IPL er dannet af en Xenon-lyskilde med et bredt spektrum af bølgelængder, hvor lyset efterfølgende filtreres, så kun ønskede bølgelængder (her 640 nm) rammer huden.

Lyset fra en IPL er så kraftigt, at et område kun kan tåle 1-2 skud under en behandling og foregår manuelt. Behandleren skal vælge den styrke og pulslængde der passer til hud- og hårtype samt område. Der er forskel på den styrke, der anvendes på håret i f.eks. armhulen og på ben.

Problem nr. 1 med IPL er, at det kun virker effektivt på mørke hår på lys hud, da energien kun afsættes i pigmentet. Det giver så også det problem, at HVIS man behandler mørkere / pigmenteret hud, giver det stor risiko for forbrænding. Og selvom man normalt er lys i huden, må man ikke have taget sol i en længere periode før behandling.

Problem nr. 2 med IPL er, at netop da energien afsættes i pigmentet, kan man ikke behandle lyse hår uanset hudfarve, da de jo ikke indeholder ret meget pigment.

Til gengæld er IPL meget effektivt til behandling af netop kombinationen af lys hud og mørke hår.

En ulempe er, at det kan gøre ondt. Da der afsættes ganske meget energi i hårsækken i et kort tidsrum, kan behandlingen føles som et svirp med en elastik eller værre. Der er stor forskel på personers smertetærskel, så behandlingen kan føles alt fra at være til at holde ud til meget værre. Det er i øvrigt også afhængigt af det område der behandles. Man er f.eks. meget mere følsom i intimområdet end på ryggen.

Behandleren kan justere den anvendte energi ned, så det bliver tåleligt, men resultatet vil dermed blive dårligere og kræve flere behandlinger.

Bemærk at IPL også kan anvendes til andre formål end hårfjerning.

Diode Laser:

Diode Laser er ofte fællesbetegnelsen for lasermaskiner, som er udstyret med lyskilder, som hver kun afgiver én bølgelængde.

Men faktisk dækker udtrykket over 3 forskellige lyskilder: Diode (lyst hud, mørkt hår), Alexandrite (til lyst hud og lyst hår) og Nd-YAG (Mørkt hud)

En Diode Laser kan være udstyret med håndtag, som én eller flere af disse lyskilder, som hver især har specifikke egenskaber.

Den optimale Diode Laser til hårfjerning vil være en maskine, som er udstyret med alle 3 lyskilder og som kan variere styrke og pulser alt efter hudtype og hårfarve, hvilket vores laser, Supreme laseren, kan.

Hvad sker der, hvis jeg holder pause i mit forløb?

For at forstå hvordan laser beskadiger et hårstrå, skal man ind og kigge på hårets vækstfaser. Hår vokser nemlig i forskellige faser forskudt af hinanden. En gennemsnitlig person har ca. fem millioner hår fordelt på hele kroppen. Der vil altså ALTID være aktive hår på kroppen, som man kan ramme med laseren. Hårene vokser i tre forskellige faser – fra aktive til frastødning til hvilefase.

Ved behandling med laser kan man destruere et hår, når det er i den aktive fase. Men da alle hår ikke er aktive på samme tid, vil det maksimale udbytte af laserbehandlingen være en reduktion på 25 % pr. behandling. Når man venter et x antal uger ekstra, kan det reducere effekten en smule, men det har ikke den helt store betydning, da der stadig vil være hår i den aktive fase på kroppen. De hår, der er døde og afstødt efter en behandling, kommer ALDRIG igen. Og gudskelov for det.   

Har du spørgsmål, kan du altid forhøre dig hos din behandler, som vil vejlede og vurdere, hvad der er bedst for dig og dine (uønskede) hår. 

Hårene i det behandlede område forsvinder gradvist efter ca. 10-18 dage efter behandling og efter 4 uger, er du klar til genbehandling med vores lasere. Permanent hårfjerning med laser kan kun behandle hår, der er i vækstfasen, og det kan variere meget, hvor mange af dine hårsække, der er i vækstfasen hver måned, men oftest er det mellem 5-25%. Netop derfor kan der være forskel på, hvor mange hår, der forsvinder efter hver behandling, og du kan derfor også opleve forskel på dine resultater fra gang til gang.

Kan jeg få behandling, hvis jeg har rosacea?

Ja, det kan du. Du skal dog være opmærksom på, at du er ekstra sensitiv og derfor måske ikke kan tåle optimal styrke, hvorfor du muligvis skal have ekstra behandlinger.

Kan jeg få behandling, hvis jeg er på aknemedicin?

Der er forskellige typer medicin, som gør huden mere lysfølsom og derved gør, at man ikke kan tåle laser/IPL. Det gælder for eksempel medicin med de virksomme stoffer tetracyclin eller isotretinoin, som man bruger til behandling af akne. Du skal derfor altid oplyse din behandler, om du tager noget medicin. 

Kan jeg få behandling, hvis jeg har psoriasis?

Hvis det er i mildt tilfælde, så ja. Faktisk er det en meget mildere måde at få fjernet hår, end f.eks. at få voks. I sværere tilfælde kan huden dog være lidt for sensitivt. 

Kan jeg få behandling, hvis jeg har ar?

Ja, dog skal arret være helt helet og uden sår. Afhængig af størrelsen og dybden på arret, skal der gå ca. 3-6 måneder, før man kan behandle på det. 

Er permanent hårfjerning farligt?

Permanent hårfjerning er på ingen måde farligt eller skadeligt for kroppen. Laseren går kun et meget lille stykke ned i huden og kan på den måde ikke ramme nogle organer eller andet.

Hvor permanent er permanent hårfjerning?

Permanent hårfjerning betyder, at man opnår en reducering af hår på 70-90% på det behandlede område. De hår, der er destrueret med laseren, kommer aldrig igen, men der kan med tiden komme nye hår. Vi mennesker har 5.000.000 hårsække i kroppen, hvor kun 200.000 er aktive ad gange. Der kan på den måde komme nye hår frem med alderen eller ved hormonelle forandringer i kroppen. Det kan dog holdes nede ved opfølgende behandlinger om nødvendigt.

Hvem må udføre permanent hårfjerning?

Alle kan blive uddannet i permanent hårfjerning hos SMOOTH. Vi har et grundigt oplæringsforløb på en måned, som indebærer teoretisk og praktisk oplæring. Her er vores læge inde over, og det udmunder i at behandleren bliver registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvad koster permanent hårfjerning?

Du kan se alle vores priser her. Alle priser er pr. behandling.

Kan jeg få permanent hårfjerning i næse?

Ja! Hos SMOOTH har vi et særligt lille hoved til laseren, som benyttes til at fjerne hår inde i næsen.

Kan mænd få permanent hårfjerning?

Ja, hos SMOOTH behandler vi alle køn, og vi har særlige behandlinger til mænd, men de kan også vælge mellem vores almindelige ydelser.

Kan jeg få permanent hårfjerning af lyse hår?

Ja! Hos SMOOTH behandler vi alle hud- og hårfarver. Det kan vi, fordi vi har 3 lasere i 1. Den, der bruges til lyse hår, hedder Alexandrite.

Hvornår falder håret af ved permanent hårfjerning?

Der går 7-14 dage efter behandling før de døde hår falder ud.

Kan jeg få permanent hårfjerning, hvis jeg har PCOS?

Ja, det kan du sagtens. Hos SMOOTH har vi rigtig god erfaring med at behandle personer med PCOS. Du skal dog være opmærksom på, at du højest sandsynligt skal forvente flere opfølgende behandlinger, da hårvæksten er hormonelt betinget.