+ 10.000 Tilfredse forløb
Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed
100% Tilfredshedsgaranti
100% Tilfredshedsgaranti
+ 10.000 Tilfredse forløb
Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed

SMOOTH NEWS

”Det er slut med at leve med en maske på”

Juni 15, 2023

Siden erkendelsen ramte Sarah og hun følte sig forkert i sin egen krop, har hun levet med en følelse af at bære en maske – men det er nu forbi! Sarah forventer at bruge de generøse donationer på en hårtransplantation, fordi hun vil have svært ved at ty til en paryk, da hun mener det vil være endnu en maske hun tager på. Hun stræber efter at føle og være så autentisk som muligt, da hun altid har følt, at hun har spillet en rolle – en rolle, som hendes sociale kreds og samfundet har forventet af hende. Sarah oplevede også, at det var svært for hende at bruge makeup i begyndelsen, hvilket hun betragter som usædvanligt for en transkønnet person. Selvom hun følte forargelse og foragt over, at hun stadig havde skæg, kunne hun ikke tvinge sig selv til at skjule det med makeup. Når Sarah i dag bruger makeup, er det for at fremhæve sin autentiske identitet endnu mere, samt bære sig selv som den kvinde hun er indefra og ud.

Sarah er den kvinde SMOOTH har valgt at støtte med donationen, for at hjælpe hende på vej til at blive den kvinde udenpå, som hun altid har været indeni. Det har været helt op til Sarah selv hvad hun har ønsket at bruge pengene på, vigtigst er at vi støtter hende hele vejen og har glædet os til at følge Sarahs rejse tættere. Det har ikke været nemt for Sarah at beslutte sig for hvordan hun ønsker at bruge pengene, da det heller ikke er nogle hemmelighed at en kønsskifterejse er dyr og tidskrævende. Den operation der er øverst på Sarahs ønskeliste, er et nedre kirurgisk indgreb og hvis hun kunne, så var hun fløjet afsted med det samme. Dog er denne operation en af de mest omkostningstunge og det kræver betydelige ressourcer for at finansiere den selv. Derfor er Sarah gået i gang med at se på forskellige finansieringsmuligheder og har blandt andet startet en kampagne, hvor man kan hjælpe Sarah med hendes kønsbekræftende operation. Gennem denne operation vil Sarah ikke blot opnå en følelse af velvære i sin egen krop, men også forbedre sin mentale sundhed og generelle livskvalitet. Ved at bidrage til Sarahs kampagne sender du ikke blot en støttende gestus til hende, men også et kraftfuldt budskab om kærlighed og accept til hele det transkønnede samfund. Støt Sarahs kampagne her! Hvis Sarah ikke har mulighed for at kunne finansiere de resterende penge det kræver, så har hun besluttet at pengene skal gå til en hårtransplantation, da det vil bidrage til at styrke hendes følelse af kvindelighed. Sarahs hår har længe været en kilde til usikkerhed, men hun har ikke haft lyst til at ty til parykker, da det ville betyde at hun igen iførte sig den maske, som hun gennem det meste af sit liv har kæmpet for at fjerne. Det er vigtigt for Sarah at pointere, at dette er noget, der altid har siddet dybt i hende. Hun ønsker at understrege, at hun bestemt ikke ønsker at beskylde andre, der bærer paryk, for at tage en maske på.

Når man føler sig fremmed i sit eget spejlbillede

Sarah Gundelund Jensen har siden hun var lille følt sig forkert i sin egen krop, men har først inden for de seneste år valgt at starte sin kønsskifterejse. Sarah føler en ro i at have startet sin rejse, for nu skal hun ikke længere forgive at være den mand, hun aldrig har følt sig som. For Sarah har hun siden hun blev bevidst om køn og kønsidentitet altid været en kvinde indeni, hendes hjerne har altid været en kvindens hjerne, men har bare været fanget i en krop der ikke passede til hendes sind. Desværre voksede Sarah ikke op med rammerne der omfavnede den side af hende, da hun er opvokset med, at det var forkert at føle sådan. Det var først i hendes voksenalder hun lærte at der absolut ikke var noget at skamme sig over. En af Sarahs første stærke minder var fra da hun var 10 år gammel og det gik op for hende, hvad der ville ske med hendes udvikling gennem puberteten. Allerede på dette tidspunkt følte hun sig så forkert og væmmedes ved denne tanke, samt synet af hende selv og hendes eget kønsorgan, fyldte hende med afsky og fremmedgjorthed.

Jeg kiggede på mig selv og mine kønsorganer i spejlet og det føltes så fremmed for mig. Jeg vidste allerede på dette tidspunkt at jeg var en pige, som bare var født i den forkerte krop!

Sarah er på en lang rejse, men hun føler sig omsider hjemme og hun føler nu endelig kærlighed til hendes egen krop, dog føler hun stadig til tider intens dysfori hvor hun er præget af tristhed, nedsat energi og enorm sårbarhed. Alle de år hvor hun har forgivet at være den mand hun aldrig har følt sig som, er endegyldigt forbi, men det kan være hårdt at forstå og til tider være i. Sarah har oplevet meget modstand i forbindelse med hendes kønsskifterejse og hun beskriver hendes rejse med ord som blandt andet problemfyldt, udfordrende og enormt slidsomt psykisk. Men det har uden tvivl været det værd og den største gave Sarah har givet til sig selv, da hun nu endelig bare kan være hende selv og udtrykke og leve livet som den kvinde hun er.

Fra selvtvivl til selvelskelse: Sarahs rejse mod kærlighed til sig selv, sin krop og sit sind

Efter lang tid har Sarah omsider fået ro i hendes sind, da hun gennem stort set hele livet har følt en tåge og uro i både krop og sind. Det kan for mange være svært at sætte sig ind i hvor kraftigt hormonet testosteron kan påvirke en person, da det styrer de grundlæggende instinkter og biologi på en betydelig måde. At have det på den måde og samtidig føle en indre forkert følelse er en bevidsthed, der har skabt forargelse mod Sarah selv og generelt mænd. Sarah fandt dog hurtigt kærligheden til sig selv, da hun begyndte sin hormonbehandling, for med ét blev denne byrde lettet.

Det er en følelse, der er svær at forklare, da det kræver at have oplevet noget andet og følt sig forkert i sin måde at fungere på instinktivt og systemisk. Det kan sammenlignes med at skulle forklare farven blå til en person, der er blind.

Sarah oplever en bølge af lettelse og har opnået en følelse af at finde sin plads i samfundet. Hendes rolle vokser kun stærkere i takt med hendes personlige udvikling og indsigt i sig selv – både som individ og som en del af samfundet. Hun lærer kontinuerligt mere om sig selv og forstår bedre, hvem hun er og hvilken rolle hun har at spille i det omkringliggende samfund. Sarah omfavner med stor positivitet det fællesskab af sisterhood, som hun nu er blevet en del af. Hun oplever, at kvinder passer på hinanden og at der generelt er en følelse af tryghed og solidaritet imellem dem.

Vi kvinder er gode til at komplimentere hinanden, smile og generelt bare føle os trygge i hinandens selskab, samt er kvinder mere åbne. Da jeg præsenterede som mand, så skulle man altid se hinanden an først. Først og fremmest kan jeg bare konkludere, at jeg er SÅ meget mere tilpas i den ’nye’ sociale rolle jeg har fået!

"Hvorfor kan vi ikke få lommer, der kan indeholde mere end en enkelt lipgloss?"

At gå fra mand til kvinde kan være en stor omvæltning, hvilket det også har været for Sarah. Selvom hun godt var klar over de fleste ting, så er der stor forskel på at vide det og så opleve det på egen hånd. Den måde hendes sanser har ændret sig på, samt forbindelsen mellem hendes sanser og Sarahs hjerne, gør at hun føler sig meget mere i balance end førhen. Sarah oplever at hun er langt mere følsom og sensitiv som kvinde end som mand, som da hun for eksempel for første gang blevet rørt på armen.

Jeg husker for eksempel første gang en aede mig på min arm, cirka et halvt år inde i min hormonbehandling. Da han gjorde det, blev jeg så overrasket over hvor blød jeg egentlig kunne mærke min hud allerede var blevet. Mine sanser var så meget mere følsomme, og jeg kunne tydeligt mærke, hvordan de påvirkede mig. Jeg kan ikke huske, hvad han sagde til mig, fordi jeg var fuldstændig fanget i mine egne tanker og tænkte bare: Wow! Dette er nyt.

Noget andet der også er kommet bag på Sarah, er hvor ofte mange mænd egentlig afbryder og mansplainer ting, samt hvor sindssygt dyrt det faktisk er at være kvinde?! Men samtidig hvor stor en glæde det giver hende i hendes hverdag at bruge tid og penge på at pleje sig selv og sin krop. En anden ting er, kan det virkelig være rigtigt at der skal være så få og små lommer i kvinders tøj? Der er jo knap nok plads til en lipgloss, derfor mener Sarah at det er heldigt hun er så glad for hendes mange tasker, så hun har et sted at putte sine mange ting hen. Alle ved jo, at der findes alt i en kvindes taske.

Livet som transkønnet indebærer at omfavne livets mangfoldighed og stå i egen styrke

Sarah drømmer og kæmper for at transkønnede skal have lov til at leve deres liv, som de har valgt det. Hun mener at transkønnedes liv er i fare, da vold mod transkønnede blandt andet er steget enormt. Samt er mediernes fremstilling af transkønnede eksploderet, men er drejet til en meget negativ og decideret misvisende måde. På Sarahs sociale medier, kan du følge hendes kamp mod bedre krav til transkønnede, samt deler hun ærligt og glædeligt ud af hendes rejse og erfaringer. Hun fortæller om både hendes sejrer, samt de nederlag hun har gået igennem. Sarahs sociale platforme bliver brugt som en åben dagbog, hvor hun vil hjælpe og inspirerer andre der går igennem det samme. Hun startede sine sociale platforme, da de første år af hendes transition var rigtig hårde og hun var ofte på grænsen til at knække. Sarah følte sig meget alene, da de fleste i hendes familie ikke var støttende i hendes valg. Så på baggrund af det, ønskede Sarah bestemt ikke at der var andre der skulle stå med så mange tanker og følelser alene som hun gjorde. Ved hjælp af Sarahs online platforme har hun allerede hjulpet mange transkønnet kvinder over hele verdenen, hvilket giver hende en følelse af stolthed og glæde, at hun kan være med til at påvirke andres rejse positivt. Samtidig ønsker hun også at hjælpe dem som bare er interesseret og gerne vil blive klogere på LGTBQIA miljøet. 

Selima

Selima

Indehaver af SMOOTH & uddannet kosmetolog. Mit ønske er at gøre livet nemmere for kvinder, som ikke havde det tilpas i deres egen hud – eller i dette tilfælde med deres hårvækst.

DEL INDLÆG:

SOCIALE MEDIER:

MEST POPULÆRE:

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på de seneste SMOOTH news. Vær blandt de første der modtager kampagner og nyheder.

Skal vi ringe dig op?

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål, eller har du brug for hjælp til booking? Indtast dine oplysninger – og vi ringer dig op hurtigst muligt!