+ 10.000 Tilfredse forløb
Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed
100% Tilfredshedsgaranti
100% Tilfredshedsgaranti
+ 10.000 Tilfredse forløb
Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed

SMOOTH NEWS

Alt om fedtfrysning hos Smooth Shapes

Fedtfrysning er blevet en populær metode til at bekæmpe stædigt fedt på kroppen. Hos Smooth Shapes, en førende klinik inden for kropsformning, tilbydes denne revolutionerende behandling med brug af den avancerede X-Freeze maskine. Dette blogindlæg vil give et indblik i, hvad fedtfrysning er, hvordan det fungerer, og hvilke resultater man kan forvente.

Hvad er fedtfrysning

Fedtfrysning, kendt som kryolipolyse, er en ikke-invasiv metode, der anvender kontrolleret køling til at reducere fedtceller i specifikke områder af kroppen. Hos Smooth Shapes anvendes X-Freeze maskinen, som er baseret på evidensbaseret teknologi for at opnå optimale resultater.

Hvem har gavn af fedtfrysning

Fedtfrysning, også kendt som kryolipolyse, er bedst egnet til personer, der ønsker at reducere små til moderate mængder af stædigt fedt. Ideelle kandidater for fedtfrysning er typisk dem, der allerede fører en sund livsstil gennem kost og motion, men som har svært ved at slippe af med fedt i bestemte områder af kroppen. Det er vigtigt at understrege, at fedtfrysning ikke er en metode til vægttab eller en løsning for personer med betydelig overvægt.

Ideelle kandidater til fedtfrysning:

 • Nær ideel kropsvægt: Personer, der er tæt på deres ideelle kropsvægt, men har områder med stædigt fedt, de gerne vil adressere.
 • Sunde livsstilsvaner: Personer, der har en sund livsstil, herunder regelmæssig motion og en balanceret kost.
 • Realistiske forventninger: Det er vigtigt, at kandidater til fedtfrysning har realistiske forventninger til resultaterne af behandlingen. Fedtfrysning er effektiv til at forme kroppen, men den erstatter ikke en sund livsstil.
 • Bestemte problemområder: Ideelle kandidater har ofte specifikke områder med stædigt fedt, som de ønsker at reducere, såsom maven, lårene, eller flankerne (love handles).
 • God hudelasticitet: Personer med god hudelasticitet vil sandsynligvis opnå bedre resultater, da huden lettere kan tilpasse sig de ændrede konturer efter fedttab.

Fedtfrysning er ikke egnet for alle. Personer med visse medicinske tilstande, såsom kryoglobulinæmi, kold urtikaria, eller paroxysmal kold hæmoglobinuri, bør undgå behandlingen. Ligeledes er det ikke en egnet behandling for gravide eller ammende kvinder.

Det er altid anbefalet at konsultere med en kvalificeret specialist, det kan vi hjælpe med hos Smooth Shapes, for at vurdere, om du er en god kandidat til fedtfrysning og for at få en forståelse af, hvad du kan forvente af behandlingen.

Videnskaben bag fedtfrysning

Fedtfrysning, videnskabeligt kendt som kryolipolyse, er en banebrydende teknologi udviklet til ikke-invasivt at reducere fedtceller i specifikke områder af kroppen. Denne teknik bygger på videnskabelige principper og omfattende forskning.

Princippet bag kryolipolyse:

Kryolipolyse bygger på opdagelsen af, at fedtceller (adipocytter) er mere sårbare over for kuldepåvirkning end andre omkringliggende væv. Når fedtceller udsættes for kontrolleret afkøling, indleder de en proces kaldet apoptose, som er en form for programmeret celledød. Over tid brydes disse celler ned og fjernes naturligt af kroppens lymfesystem.

Forskning og udvikling:

Teknologien bag kryolipolyse blev udviklet af forskere fra Harvard University, der observerede, at nogle børn fik reduceret fedtvæv i kinderne efter at have spist ispinde over længere tid, et fænomen kendt som “ispindelfedttab”. Denne observation førte til yderligere forskning, der bekræftede, at kontrolleret nedkøling kunne målrettet reducere fedtvæv.

Effektivitet og sikkerhed:

Studier har vist, at kryolipolyse kan reducere fedtlaget i det behandlede område med op til 20-25%. Behandlingen anses generelt for at være sikker, og de mest almindelige bivirkninger er midlertidige, som for eksempel rødme, hævelse, og ømhed i det behandlede område. Det er værd at bemærke, at resultaterne og oplevelsen kan variere fra person til person.

Fremtidig forskning:

Videre forskning og teknologisk udvikling inden for kryolipolyse forventes at forbedre effektiviteten og komforten ved denne behandlingsform. Der arbejdes løbende på at forfine teknikkerne for at sikre mere præcise og tilfredsstillende resultater for klienterne.

Fedtfrysning er et eksempel på, hvordan videnskabelig nysgerrighed og innovation kan føre til udviklingen af nye kosmetiske behandlinger. Den fortsatte forskning på området sikrer, at metoderne forbedres, hvilket gør dem mere effektive og sikre for forbrugerne.

Forskellige typer af fedt

Brun og hvidt fedt er to forskellige typer af fedtvæv i menneskekroppen, som hver har unikke funktioner.

Hvidt fedt:

Hvidt fedt er den mest almindelige type fedtvæv. Det fungerer primært som en energireserve og isolerer kroppen for at hjælpe med at opretholde kropstemperaturen. Hvidt fedt lagrer overskydende kalorier og frigiver dem, når kroppen har brug for energi.

Brun fedt:

Brun fedt, derimod, spiller en central rolle i termogenesen, altså kroppens evne til at producere varme. Dette fedtvæv indeholder flere mitokondrier, som er cellernes kraftværker, og det hjælper med at forbrænde kalorier og generere varme. Brun fedt er mere aktivt i forbrændingsprocessen sammenlignet med hvidt fedt og er derfor blevet et fokusområde inden for forskning i vægttab og stofskifte.

Disse to typer fedt spiller væsentlige, men forskellige roller i kroppens energistyring og metaboliske processer.

Fedtfrysning, eller kryolipolyse, er primært rettet mod at reducere hvidt fedt i kroppen. Hvidt fedt er den type fedt, der lagrer energi og bidrager til fedtdepoter i specifikke områder af kroppen, som maven, lår og flanker. Denne behandlingsmetode bruges til at målrette mod og nedbryde disse fedtceller, som derefter naturligt fjernes fra kroppen. Brun fedt, som er involveret i termogenese og energiforbrænding, påvirkes ikke på samme måde af fedtfrysning

Fordele og ulemper

Fordele ved fedtfrysning:

 • Ikke-Invasiv metode:
  Til forskel fra kirurgiske fedtreducerende procedurer som liposuktion, er fedtfrysning en ikke-invasiv metode. Dette betyder ingen kirurgi, ingen snit, og ingen behov for bedøvelse, hvilket minimerer risikoen for komplikationer og infektioner.
 •  
 • Ingen genoptræning tid:
  Efter en fedtfrysningsbehandling kan de fleste klienter vende tilbage til deres normale daglige aktiviteter med det samme. Dette er især fordelagtigt for dem, der ikke har mulighed for at tage fri fra arbejde eller andre forpligtelser.

 • Målrettede resultater: Fedtfrysning er effektiv til at adressere og reducere fedt i specifikke områder af kroppen, som for eksempel maven, lårene og dobbelthagen. Dette giver klienter mulighed for at fokusere på problemområder, der ikke nemt lader sig påvirke af kost og motion alene.

Ulemper ved fedtfrysning:

 • Varierende resultater:
  Resultaterne af fedtfrysning kan variere betydeligt fra person til person. Nogle kan opleve betydelige forbedringer, mens andre kun ser mindre ændringer.
 •  
 • Mulige bivirkninger:
  Selvom alvorlige bivirkninger er sjældne, kan nogle klienter opleve midlertidige bivirkninger som rødme, hævelse, blå mærker og ømhed i det behandlede område.
 •  
 • Ikke en løsning på overvægt:
  Fedtfrysning er ikke en erstatning for sund kost og motion, og det er heller ikke en effektiv metode til generelt vægttab. Det er bedst egnet til personer, der er relativt slanke, men som ønsker at reducere små mængder af stædigt fedt.

Fedtfrysning kan være en effektiv metode for de rigtige klienter, som søger en ikke-invasiv løsning til at reducere stædigt fedt i specifikke områder. Dog er det vigtigt at have realistiske forventninger til resultaterne og at forstå, at det er en supplerende behandling, der fungerer bedst i kombination med en sund livsstil.

Prøv fedtfrysning

Skal du også prøve fedtfrysning?

Er du klar til at tage skridtet mod et mere tonet og defineret udseende? Med fedtfrysning hos Smooth Shapes kan du effektivt målrette mod stædige fedtdepoter, der modstår kost og motion. Denne sikre og ikke-invasive behandling nedbryder hvidt fedt og bidrager til en mere formet krop, uden nedetid og kirurgiske indgreb. Gør noget godt for dig selv og tag kontrol over dit udseende i dag.

Besøg Smooth Shapes for at booke din behandling og se priser for at finde den løsning, der passer bedst til dig. Dit næste skridt mod et selvsikkert jeg starter her!

De 5 mest stillede spørgsmål om fedtfrysning

Fedtfrysning er en ikke-invasiv behandling, der reducerer fedtceller i bestemte områder ved hjælp af kontrolleret nedkøling.

Ja, det er en sikker procedure, når den udføres af kvalificerede fagfolk, men som med alle behandlinger, er der potentielle bivirkninger.

Resultater kan variere, men de fleste klienter begynder at se forbedringer efter et par uger, med fulde resultater synlige efter et par måneder.

Det er bedst egnet til personer, der er tæt på deres ideelle kropsvægt, men har stædige fedtdepoter, som de ønsker at reducere.

Resultaterne kan være langvarige, især hvis man opretholder en sund livsstil med en balanceret kost og regelmæssig motion.

Selima

Selima

Indehaver af SMOOTH & uddannet kosmetolog. Mit ønske er at gøre livet nemmere for kvinder, som ikke havde det tilpas i deres egen hud – eller i dette tilfælde med deres hårvækst.

DEL INDLÆG:

SOCIALE MEDIER:

MEST POPULÆRE:

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hold dig opdateret på de seneste SMOOTH news. Vær blandt de første der modtager kampagner og nyheder.

Skal vi ringe dig op?

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål, eller har du brug for hjælp til booking? Indtast dine oplysninger – og vi ringer dig op hurtigst muligt!